joi, 24 iulie 2014

Hotel Garden- Thassos


Garden Hotel 

Adresa: Limenaria, Thassos, P.C. 64002
Tel: +30 25930 52650
Email: hgarden@otenet.gr
http://www.hotelgarden.gr/index.php




      Garden Hotel ne-a fost casă timp de 7 nopți în septembrie 2013 și ne-a plăcut foarte mult. Am rezervat prin booking.com, urmand să plătim la recepție tariful stabilit, adică 40 EURO/noapte. Un preț mai mult decât bun.


     Este un hotel micuț și foarte curat, situat la aprox 300 de metri de centrul stațiunii Limenaria. Cele 14 apartamente sunt spațioase și frumos mobilate și au toate dotările de care ai putea avea nevoie: baie proprie, o chicinetă echipată cu strictul necesar, aer condiționat, televizor LCD, conexiune la internet și un mic balcon unde seara după ce adormeam Bondarul stăteam liniștiți la o bere.
     Hotelul are o piscină  micuță, un bar, un restaurant și  o parcare acoperită chiar peste drum (parcare în care mai bine de jumătate de mașini aveau numere de Romania).
   
  Se vede faptul că e o afacere de familie, proprietarul foarte prietenos și vesel, se ocupă de tot: recepție, rezervări, servit la bar sau la restaurant iar mama lui care este o bucătăreasă extraordinara gătește mâncarea din restaurant.
 








   Dacă vă bate gândul să mergeți în Thassos vă recomand să puneți pe listă și acest hotel.


duminică, 20 iulie 2014

Thassos- peisaje superbe și plaje pe alese

         Vă spuneam în articolul trecut că am stat în Limenaria, în partea de sud-vest a insulei şi acest lucru s-a dovedit a fi o alegere bună, atât datorită faptului că staţiunea e liniştită cât şi datorită poziţionării acesteia, la distanţă destul de mică de aceasta veţi găsi multe plaje frumoase.
         Vă propun un mic tur al insulei în care încerc să vă prezint ce am reuşit noi să vedem din Thassos. Ordinea e pur aleatorie, la unele plaje am stat dimineaţa, la altele am mers la apus sau am fost doar în trecere.
          Incepem cu Psili Ammos (gr. Nisip fin), situată în partea de sud a insulei, între Potos şi Astris. Plaja este întinsă, curată, cu nisip foarte fin şi intrare lină în mare. Pe plajă este o tavernă şi un bar şi se pot închiria umbrele şi şezlonguri.















             La Livadi, o plajă cu pietricele şi nisip, am fost doar în trecere într-o seară. Locaţia este una foarte frumoasă, peisajul este sălbatic şi stâncos, plaja fiind înconjurată de munţi. În zare, deasupra plajei se poate vedea Mănăstirea Arhanghelului Mihail. Nu am fost ziua, dar din câte am înţeles e o plajă destul de liniştită.












         Plaja Trypiti se află la doar 3 km de Limenaria. De la şoseaua principală cobori un deal împădurit iar înainte să ajungi la plajă treci printr-o mică livadă de măslini unde dacă ajungi destul de devreme dimineaţa, ai toate şansele să găseşti un loc de parcare la umbră. E o plajă cu nisip şi pietricele mărunte, cu apă clară numai bună pentru urmărit peştişorii, bine organizată şi uşor accesibilă.











      Si la plaja Metalia am ajuns pe înserat când deja majoritatea turiştilor plecau sau se pregăteau de plecare. E foarte aproape de Limenaria iar numele i se trage de la vechea mină de fier aflată în apropiere. Atrage atenţia contrastul dintre culoarea pietrişului şi cea roşiatică a pământului ce înconjoară plaja. Inainte de a ajunge la plajă ne-am oprit să admirăm peisajul de sus și zodiacul de marmură menit să te încarce cu energie pozitivă. De pe plajă se pot vedea ruinele vechii mine , niște hornuri părăsite și un tunel care duce la o altă plajă mai mică.




























          O altă plajă vestită este Aliki , în partea de sud-est a insulei. In apropiere se află o carieră de marmură și un sit arheologic. Am stat aici vreo două ore într-o după-amiază dar nu ne-a plăcut în mod deosebit. Are nisip fin într-adevăr dar e destul de îngustă și extrem de aglomerată. Am însă alte amintiri plăcute de aici, cum ar fi momentele în care Bondarul se îndrepta de-a bușilea direct spre apă, parcă era un pui de țestoasă care tocmai ieșise din ou .







        In schimb, ne-a plăcut foarte mult Paradise Beach, nume pe care îl merită din plin. E o plajă frumoasă, cu nisip fin, cu apă limpede și intrare foarte lină în mare, trebuie să mergi destul de mult să ajungi la apa adâncă, fapt care o face foart potrivită pentru familiile cu copii. Deși era septembrie și aici s-a aglomerat destul de tare în jurul amiezii, dar noi  care eram acolo de pe la 8-9 cam pe la amiază ne pregăteam să plecăm, deci nu am fost afectați. 









      Când ne-am săturat de plajă, ne-am plimbat prin Potos, o stațiune micuță aproape de Limenaria, am dat o fugă la Mănăstirea Arhanghelului Mihail și am trecut și prin Limenas, capitala insulei.








       Mănăstirea Arhanghelul Mihail este foarte frumoasă, iar terasa îngrijită și plină de flori  îți oferă priveliști extrem de frumoase asupra Mării Egee. E un loc frumos și liniștit pe care merită să îl puneți pe listă dacă mergeți în Thassos.








    
        In Limenas ne-am plimbat pe faleză și pe străduțele din apropiere, pline de restaurante și magazine de suveniruri.














          In încheiere vă las să vă delectați cu peisajele de la Golden Beach, locul unde muntele, marea cristalină și nisipul auriu se combină pentru a crea peisajul perfect.